tiistai 14. huhtikuuta 2015

Hei me muutetaan!

Jee! Yritän siis uskotella itselleni, että se on 100% positiivinen jännittävä elämys. Onhan se suurimmaksi osaksi kivaa, varsinkin siinä vaiheessa, kun on siirrytty kokonaan uuteen asuntoon ja tavarat pääosin paikoillaan. Siirtymävaihe sen sijaan voi herättää vähän muitakin tunteita. Tämä kun on ns. perheblogi, niin en viitsi käyttää kaikkia mieleen tulevia sanoja projektin kuvaamiseksi ;)

Muuttoon on vielä aikaa, mutta tavaroita voi jo pakata ja tehdä suunnitelmia projektin sujuvaan ja kustannustehokkaaseen läpivientiin. Suunnittelun kulmakivet ovat avulias verkosto ja vaippalaatikot.
Tarkoitus siis tehdä omatoimimuutto ja tavaraa voi viedä vaiheittain usean viikon aikana. Lähisukukulaiset ovat hiljattain muuttaneet, joten sieltä saadaan pahvilaatikoita ja tutuilta toivottavasti lainaksi peräkärry, niin ei tarvitse vuokrata pakua. (huom! Helsingin kierrätyskeskus lainaa peräkärryä ilmaiseksi, panttia vastaan. Lisätietoa: http://www.kierratyskeskus.fi/kaupat_ja_palvelut/muut_palvelut/lainaus_ja_vuokraus He lainaavat myös kuljetuspolkupyöriä ja juhliin asiastoja, jotka saa palauttaa pesemättä.)

Vaippalaatikoita olen hamstrannut jo jonkin aikaa. Pampers-laatikot ovat tukevia, kahvallisia ja jos ne pakkaa täyteen painavaa tavaraa, kuten kirjoja, silti jaksaa kantaa tavallinen meikäläinenkin. Kokonsa puolesta niitä on ihan hyvä kantaa yksin esimerkiksi portaita ylös ja alas. Muuton jälkeen niissä voi vielä hyvin säilyttää varastossa yhtä sun toista tavaraa. Ne saa päältä kiinni, toisin kuin perinteiset banaanilaatikot. Suosittelen!

Omatoimimuutossa tarvitaan auttamishaluisia lähimmäisiä. Muutossa on niin paljon muutakin tehtävää kuin vain ne "kriittisten" kaikkein painavimpien tavaroiden kantaminen - sohva, pesukone, you know. Kaikenlainen valmistelu, pikkusälä ja jälkisiivous vie kuitenkin leijonanosan ajasta. Niinpä kannattaa ottaa kaikenlainen apu ilolla ja nyrpistelemättä vastaan. Skolioosiaan valitteleva kumminkaima voi hyvin pakata astioita, ulkoiluttaa lemmikkiä tai vahtia lapsia sen aikaa kun itse pakkaa. Siivousapua, lamppujen ja verhojen irrottamista ja ripustamista, huonekalujen kasaamista ja purkamista, kirjojen asettelua kirjahyllyyn (aakkosten, aiheen tai värin mukaan) - nämä tehtäväalueet tulevat ensimmäisenä mieleen, kun apujoukoille miettii tehtäviä.

Tärkeää muistaa olla itsekin sitten tarvittaessa muille avuksi. Joko muutossa tai muuten. Auttaa voi niin monin tavoin, ja yhteistyö vähentää kustannuksia kaikilta osapuolilta.

Palaan tähän aiheeseen vielä monta kertaa, joko muuton tai ainakin uuden kodin organisoimisen ja sisustamisen tiimoilta. Mukavaa viikon jatkoa!

Terveisin,
Nuukaileva muuttajatar