torstai 4. syyskuuta 2014

Kirpputorilla - myyntiä ja shoppailua

Rakastan kirpputoreja! Elokuussa tulin käyneeksi Vantaan Lanttilassa. Se on siis Vantaan Porttipuistossa, ihan Ikean nurkalla. Totesin paikan siistiksi ja myytävän tavaran pääosin laadukkaaksi. Hyllyillä on uutta ja uuden näköistä tavaraa, ei mitään nuhjuisia ummehtuneita röykkiöitä. Hinnoittelu oli mitä oli, osittain kalliimman puoleista, osittain kohtuullista. Se nyt on ymmärrettävää, kun jokainen myyjä hinnoittelee tavaransa itse.

Lanttilalla oli elokuussa tarjous: kaksi viikkoa yhden hinnalla. Pöytävuokra on mielestäni suolaisen puoleinen, 39 €/vko + 5 % provisio bruttomyynnistä, joten yhdelle viikolle tuo olisi minusta liian kallis. Mutta kaksi viikkoa... päätin kokeilla...

Tavaraa viedessä ilahdutti rakennuksen kellarissa oleva parkkihalli... paitsi, että ensimmäisten ihastuksen huokausten haihduttua ilmaan, huomasin hissin olevan rikki, aargh... Onneksi oli kaksvuotiaan ja kaikkien tavaroiden lisäksi mukana myös toimelias ystävätär, joka auttoi roudaamisessa. Lapsonen kiikkerissä matkarattaissa sekä myytävät tavarat paffeloodissa ja vaatteet irtohenkareissa, olisi ollut melko epämiellyttävää kantaa yksin kapeita portaita pitkin ylempiin kerroksiin. Hmph. Lisäksi pöytä oli pölyinen, vaikka nettisivuillaan kehuvat pölyä poistavaa ilmanpuhdistussysteemiään. Joten jos menet, ota mukaan kantoapua sekä siivousvälineet!

Näistä huolimatta kirppu-kokemus oli positiivinen. Myynti kävi vilkkaasti. Meille kun ei luxus-roinaa harkitsemattomasti ostella, niin ylimääräinen myytäväksi päätyvä tavara on enemmänkin "roinaa" kuin aarteita. Lisäksi mökkireissujen ja kesäflunssan vuoksi en päässyt juuri ollenkaan järjestämään pöytää ja viemään lisää tavaraa. Ja silti myynti oli reilusti yli satasen! Myymättä jääneitä tavaroita varten oli siellä myös UFF keräyslaatikot, joihin sai lahjoittaa kaiken, mitä ei kotiinsa halunnut enää viedä. Hyödynsin ilolla :)

Kokemuksesta innostuneena olen jo kerännyt pari uutta pahvilootaa täyteen myyntitavaraa. Lisää kertyy koko ajan. Pöytiin mahtuu yllättävän paljon, joten aivan parin muovikassillisen kanssa sinne ei kannata mennä. Veikkaisin, että noin 10 muovikassillista on sopiva määrä tavaraa kerralla pöytään, jos nyt tavallista ruokakaupan muovikassia voi käyttää mittayksikkönä :D Vaatteita varten on puoli rekkiä / myyntipaikka. Noin 15 kpl lienee hyvä määrä. Jos vaatteita on liian vähän, toinen myyjä valtaa tilasi. Jos rekki on pursuilevan täynnä, kukaan ei jaksa tulla tutkimaan sitä.  

Tykkään kirpputoreista myös shoppailijana ;) Kun istuskelin yllä mainitun toimeliaan ystävättäreni kanssa kahvilassa, silmiimme pisti telineet, joissa oli postikortteja (uusia) hintaan 2,90 € / 10 kpl. Niitä näytti olevan varsin monipuolisesti, eri aiheisiin ja tyyleihin. Kaksvuotiaan nautittua eväänsä ja juotua maitonsa, menimme tutkimaan kortteja lähemmin. Molemmille löytyi sopivia, joten ostimme kimpassa yhteensä sen 10 kpl. Tässä kuva minun kuudesta kortista. Jokaiselle on käyttökohde mielessä, kaksi jo annettukin :) (Tarkoitus oli Kaksvuotiaan kanssa piirtää kortit, mutta kun ei ole takuita, haluaako hän aina piirtää vai onko kivempaa kokeilla miten kauas minkäkin väriset ja pituiset liidunpalat lentää, huh! Askartelun jättäminen viimetinkaan on riskipeliä...)

Tässä kortit:Terveisin,
Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti