tiistai 27. toukokuuta 2014

Laura Honkasalon oivallus

Nuukailublogeja lukevat varmaan tietävät, että kirjailija Laura Honkasalo on kirjoittanut kirjan nimeltä Nuukaillen. Itse en ole sitä vielä lukenut, mutta aion lainata sen kirjastosta lähiaikoina. Ja luultavimmin testailen sieltä löytyviä vinkkejä ja raportoin niistä täällä :)

Eilen meille kotiin tuli Helsingin Energian lehti Helen. Sen sivuille Honkasalo oli päässyt kolmen sivun verran. Helenissä on aina kaikenlaisia energiansäästövinkkejä, ja hän kertoi siinä muutamia omia suosikkejaan. Häntä oli haastateltu muutenkin ja mukana oli yksi kommentti, joka erityisesti jäi mieleen. Se koski kirpputorishoppailua: "Hän kertoo havainneensa.., että kirppikselle voi mennä kuin museoon. Tavaroita voi ihailla, mutta kaikkea ei tarvitse viedä kotiin." Minusta se on mainio idea varsinkin matkoilla. Miksi mennä kalliiseen museoon katselemaan paikallisen kulttuurin ja esineistön tai modernin designin esittelyä, kun saman ja hauskemmankin elämyksen voi saada ilmaiseksi paikallisella torilla, kirpputorilla tai tavaratalossa? Niin, ilmaista se on tietysti vain siinä tapauksessa, että ei oikeasti osta mitään... Toisaalta, jos sattuu löytämään jotain tarvitsemaansa erittäin edulliseen hintaan, niin sehän on vain etu.

Ensimmäiseksi tulee mieleeni Berliinin KaDeWe -tavaratalo. Kyseinen putiikki ei siis todellakaan ole mikään nuukailijan paratiisi, vaan kallis luxus-tavaratalo. Katseltavaa siellä kuitenkin riittää! Aikana ennen Kaksvuotiasta en juurikaan tiennyt leluosastojen tarjonnasta mitään, mutta sinne kuitenkin jotenkin päädyin, ja törmäsin röykkiöön Paavin tamineisiin pukeutuneita pehmoleluja. Minulle nuo Paavi-Nallet olivat aivan uusi tuttavuus :)

Kirpputorit ovat vielä parempi ikkuna paikalliseen arkiesineistöön. Siellä on myös parempi mahdollisuus päästä juttelemaan myyjien kanssa esineistä ja miksei muustakin, jos vaan kielitaitoa riittää. Kauniiden tavaroiden katseleminen on estetiikkaa parhaimmillaan. Kotinsa täyttäminen niillä ei ole. Kauniitkin esineet voivat näyttää kauniilta kotona vain, jos niiden ympärillä on riittävästi tyhjää tilaa.

Taidanpa seuraavaksi tehdä varauksen Honkasalon kirjasta. Melkein harmittaa kirjailijan puolesta, sillä lukijat lienevät juuri niitä ihmisiä, jotka lainaavat kaiken kirjastosta, eivätkä osta omia kappaleita kirjakaupasta. Uskoisin opuksen kuitenkin olevan hyödyllinen sen perusteella mitä muitakin sieltä poimittuja vinkkejä olen lehdissä ja netissä nähnyt. Ehkä se sopisi lahjaksi jollekin kotoa pois muuttavalle nuorelle?

Terveisin,
Nína

P.S. Kaikki täällä esiteltävät tavarat ovat omiani ja mainitsemani yritykset, mediat ja palvelut sellaisia, joissa asioisin omassa elämässäni muutenkin. En siis mainosta tässä blogissa mitään kenenkään toimeksiannosta tai maksusta.

3 kommenttia:

 1. Taidanpa tehdä saman eli metsästää tuo Nuukaillen kirjan kirjastosta. Olen kuullut siitä kehuja.

  VastaaPoista
 2. Oon lukenut hiljattain kyseisen kirjan (ja kyllä, lainasin sen kirjastosta!) ja oon kirjoittanut ajatuksia siitä omaan blogiin;
  http://kitsastelija.blogspot.fi/2014/05/katjan-katsaukset-nuukaillen.html
  Kirja oli kyllä tosi mielenkiintoinen ja suosittelen sen lukemista :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, palaillaan tähän aiheeseen varmasti vielä :)

  VastaaPoista