sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Päivitys vesirokkokaranteenista ja ostosten esittely

Täällä vesirokko jatkuu. Kuten aiemmin kirjoitin, ihana Mummu tuli meille vaavia hoitamaan. Pääsin kauppaan ja myös kävelylenkille upeassa kevätsäässä.

Nelivuotias oli ihan innoissaan Mummun saapumisesta! Me käydään useammin siellä, joten isoäidin saapuminen meidän kotiin on Tapaus. Leikit alkoivat välittömästi, ja minä voin hyvällä omalla tunnolla lähteä omiin menoihini.

Ostokset olivat varsin käytännöllistä laatua: elintarvikkeita ja kulutustavarapuolella vessapaperia, puhdistuspyyhkeitä, saippua, suodatinpusseja ja lisää saippuakuplajuttuja. Jos muuten joku tietää toimivan reseptin saippuakuplanesteen tekemiseen kotona, niin pliis vinkatkaa kommenteissa! Olen kokeillut Fairya, mutta ei se toimi lähimainkaan yhtä hyvin kuin kaupan kuplaneste. Meillä on sellainen miekan näköinen saippuakupla-juttu, jolla saa parhaimmillaan jalkapallon kokoisia kuplia, jos vaan neste on hyvälaatuista.  

Tässä ostokset:
 
Takavasemmalta: suodatinpusseja, kahvia, Ruispalat, pähkinöitä, mysliä, sen edessä piilossa ylikypsä kinkkupala, cheddar-sulatejuustosiivuja, Tilsiter-siivuja, maitoja, mehutiiviste, päärynänektari, pesto, salsa, muutama olut, wc-paperia, kukkakaali, porkkanapussi.  Etuvasemmalta: lapsen puhdistuspyyhkeitä, paahtoleipä, mansikkahillo, pinaatilettuja, taaperoruokia, goudajuustoraaste, maksapasteija, muikkuja, päärynäviili, luomuomenoita, avocadopussi, kurkku, kesäkurpitsa, perunapussi.
 
Ruokaostokset tein tällä kertaa Lidlistä, ylläolevan setin hinta 62,98 €. Kotiin tullessa nuo mahtuivat neljään kassiin ja lisäksi viidentenä nyssäkkänä oli vessapaperi, joka näkyy vähän huonosti takaoikealla.

Tuo Milbona UHT-maito on edullista, mutta en itse asiassa voi enää suositella sitä. Huomasimme yhden ystäväni kanssa, että se haisee! Tuoteselosteen perusteella se on saksalaista. Ehkä siellä tehdään säilyvät maidot jotenkin erilailla kuin Suomessa, sillä kotimaisissa iskukuumennetuissa ei ole vastaavaa ominaisuutta. Miksi sitten ostin sitä... no, pahan päivän varalle, voihan sitä käyttää vaikka ruuanlaitossa, niin kuin huonompia viinejäkin :D

Siippa on tulossa viikon sisällä kotiin, joten muutama saunaolut sen kunniaksi :) Muutoin meillä käytetään niin vähän alkoholia, että ihan naurattaa. Meidän perjantaibileet tarkoittaa tölkkiä ykkösolutta, ja sekin juodaan puoliksi :O

Yhteishyvän ruokaliitteessä on Kukkakaali Mac&Cheese -resepti, jota aion kokeilla. Sitä varten siis kukkakaali, sekä cheddar-sulatejuustosiivut ja gouda-raaste. Ohjeen mukaan siihen tulisi Koskenlaskija-cheddaria, mutta ei sitä ollut Lidlissä. Ei haittaa.

Pähkinät ovat Lidlissä himpun verran edullisempia kuin S-Marketissa. S-kaupassa kävijöille muuten tiedoksi, että siellä pähkinät ovat edullisimpia valinta-telineessä, tai mitä nyt on nimeltään ne laarit, joista lapioidaan itse paperipussiin halutut laadut. Kilohinta on meidän kaupassa 17,90 €. Hinta tulee edulliseksi vain siinä tapauksessa, että valitsee pussiinsa kalliimpia pähkinöitä. Eihän kukaan tolkullinen ihminen osta esim. maapähkinöitä ja rusinoita tuolla hinnalla. Tai ehkä ostaakin, kun niitä oli tarjolle laitettu... voi sentään.  
 
Toinen ostosreissun kohde oli Tiger, koska meidän pikkukaupungissa ei ole Saiturin Pörssiä, jota yleensä suosin tämän sorttisissa ostoksissa. Saippuakuplajuttuja sai eurolla 2 kpl, joten otin samantien reilun satsin, kun näitä kuitenkin kuluu meillä. Saippuan tuoksu oli niin kiva, että päätin ostaa sen Mummulle lahjaksi, maksoi 1 €. Yhteensä Tiger siis 3 €.

Vesirokkotilanne on ihan hallinnassa. Tauti on jäänyt meidän pienellä hyvin lieväksi, eli lämpöä ei ole enää ollut, ja näppylöitä ei tullut paljoa. Tosin nekin vähät jonkin verran kutisivat. Yhtenä iltana, kun hän oli oikein väsy, niin lupasin, ettei tarvitse mennä suihkuun, vaan pyyhitään vaan kosteuspyyhkeillä. Virhe. Valojen sammuttamisen jälkeen hän alkoi pyöriä sängyssä ja ähistä tuskaisesti, että kutisee. Oli pakko herätä uudestaan vesipesulle. Se auttoi, ja sitten päästiin vihdoin nukkumaan.

Kaikenkaikkiaan ihmeen hyvin nää päivät on menneet. Nelivuotias on pysynyt ihan hyvällä tuulella, ollaan keksitty tekemistä, ja minäkään en ole vielä hajonnut tänne neljän seinän sisälle. Pikemminkin päinvastoin, voisin hyvinkin tottua tähän kotona olemiseen. No, lottovoittoa odotellessa... $$$ ;)

Näihin tunnelmiin,
Nina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti