maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesäinen mansikkaretki

Aamupäivää!

Kuten aiemmin kirjoitin, kävin mansikoita poimimassa :) Retki suuntautui Koivistoisen mansikkatilalle Vantaalle. Sinne pääsee omalla autolla kätevästi kun käännytään Lahdentieltä Koivukylään päin. Minun muistikuvissani tien nimi on Koivukylänkaari, mutta nykykartoissa lukee Ylismaantie... Olen asunut kulmilla joskus nuorena, mutta ehkä nimikkeistö on muuttunut tai sitten muistan vaan väärin mikä ei mahdotonta ole sekään yli kymmenen vuoden jälkeen. Parkkitilaa oli ihan reilusti ainakin aamupäivästä. Busseja varmasti tulee lähistölle myös, sillä ollaan Havukosken asuinalueen tuntumassa. Paikanpäällä oli iloisena yllätyksenä autokuljetus myymälän luota poimintapaikalle. Se on muutama sata metriä, että kyllä sen toki käveleekin jos haluaa.

Pellolla jaettiin mainosmielessä RedBullia. Otin ilmaisen tölkin mielelläni vastaan. Henkilökunta näytti jokaiselle oman rivin, josta lähteä poimimaan. Me olimme kaverin kanssa liikkeellä ja poimittiin samaa riviä vastapäätä toisiamme niin, että oli helppo jutustella samalla. Ilman muuta tällainen retki kannattaa ottaa huviretken ja seurustelun kannalta :)

Mansikat olivat isoja ja sopivasti kypsiä. Kyseessä oli varhainen lajike Hani. Myöhemmin kypsyy kuulemma vielä Polkaa. Poiminta-aika kestää suurinpiirtein heinäkuun. Eipä meillä kovin kauaa mennyt kun oli ämpärit täynnä :) Sen verran vinkkiä voin antaa, että kannattaa helteestä huolimatta varustautua pitkin hihoin ja lahkein, jos suinkin kestää. Irtolahjehousut (retkeilyhousut) ja hengittävät tekniset materiaalit ovat hyviä. Itse olin kyllä hengittävissä vaatteissa, mutta lyhyin hihoin ja lahkein. Helle, heinät & hikoilu -yhdistelmä ei ihoani hellinyt ja kotiin päästyäni oli kutisevat ja punoittavat käsivarret ja kintut. Vesipesu ei auttanut vaan ihoa rupesi oikein polttelemaan :/

Poiminnan jälkeen ämpärit punnittiin ja maksu suoritettiin kassalle. Homma hoitui kaiken kaikkiaan erittäin sujuvasti ja palvelu oli ystävällistä. Melkein tekisi mieli mennä vielä uudestaan, sen verran mukava tämä retki oli. Marjoja on kuitenkin nyt niin paljon, ja pian on aika kerätä mustikoita. Pakastimessa on tilaa mutta pakastusrasiat uhkaavat loppua. Ehkä vihdoin ryhdyn siihen kaikkien nuukailijoiden perustouhuun, eli rupean pesemään margariinirasioita pakastusrasioiksi :) Tai sitten on kerrankin järkisyy ostaa Aino Karpalo-kinuski-jäätelöä... siis ihan vaan rasian takia tietenkin :D

Kotona lajittelin mansikat seuraavasti: kahteen kulhoon suoraan syötäväksi kauneimmat itselle ja lastenvahtina toimineelle Mummulle. Muut kauniit kokonaisena rasioihin. Vähän kuhmuiset mutta hyvät viipaleina rasioihin, sokeria kerrosten väliin. Ne, joista tarvitsi leikata osia pois, soseutukseen. Alun perin ajattelin kokeilla myös kuivaamista, mutta se jää nyt seuraavaan kertaan. Olisi mukava talvella lisätä myslin joukkoon kuivattua mansikkaa ja tunnelmoida kesämuistoilla.

Mansikoita on nyt nautittu meillä sellaisenaan ja jäätelön kanssa tietysti. Aamupuurokin on ollut verraton herkkuhetki kun kaurapuuron kaverina on mansikkaa ja maitoa :)

Mansikkaisin terveisin,
Nina




































P.S. Siitä RedBullista. Minulla on energiajuomille tasan yksi käyttökohde: pitkät automatkat. Olen huomannut, että silloin niistä saa jotain irti. Juoman avulla tosiaan pysyy skarpimpana vähän paremmin ja pidempään. Tietysti tauot ja muu ravinto ovat ensisijaisia, mutta jos energiajuomalla voi vielä vähän lisätä liikenneturvallisuutta, niin menköön vaikka epäterveellistä onkin. Joten tämä tölkki säästynee seuraavalle mökkireissulle.


2 kommenttia:

  1. Hei! Minä pakastan pestyihin litran maitopurkkeihin. Helppo hävittää käytön jälkeen kartonkikeräykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitti vinkistä! Maitopurkkeja kertyykin paljon nopeammin kuin esim.margariinirasioita :)

      Poista