perjantai 1. heinäkuuta 2016

Pari huomiota ruuanlaitosta ja astiahuollosta mökillä ilman juoksevaa vettä

Hei!

Me vietettiin juhannusta mökillä ja täytyy sanoa, että oli kyllä kivaa. Säät suosivat ja sukulaisia oli koolla reilu kymmenkunta. Itse menin tosin aattonakin naperon kanssa nukkumaan jo ennen puoltayötä, mutta ehkä elämän tarkoitus ei ole juhlapyhäriekkuminen ;) Talviturkki lähti, kävin uimassa neljä kertaa ja vesi oli just sopivan lämmintä. Vaari oli tehnyt Nelivuotiaalle mato-ongen ja opetti hänelle onkimista. Käytiin soutelemassa ja poimittiin lumpeenkukkia pihan koristeeksi. Pelattiin palloa. Olisihan tuolla pidempäänkin viihtynyt, mutta ehkä tänne kaupunkiinkin taas sopeutuu.

Muutama asia tuli mieleen tuosta mökin ruokahuollon pyörittämisestä, joten laitan ne tänne ylös note-to-myself-tyyppisesti.

Tiskaaminen on väistämätöntä. Vesi kannetaan ensin sisään ja lämmitetään joko saunan lämmityksen yhteydessä tai kaasuhellalla kattilassa. Sitten astiat pestään käsin ja huuhdellaan. Hommaa voi helpottaa käyttämällä kertakäyttöastioita, mutta siitä kertyy kustannuksia ja jätettä. Ainakin meillä ne mukit ja kupit kulkeutuvat ihmisten mukana eri paikkoihin ja pian ei enää tiedetä mikä on kenenkin kippo. Joten kertakäyttöastioihin, ainakin mukeihin, kahvikuppeihin ja leipälautasiin, voi kirjoittaa oman nimen ja käyttää samaa koko päivän. Tästä voi tehdä myös hauskan aktiviteetin, siten että varaa värikyniä ja jokainen voi piirtää tai värittää mukin mieleisekseen.

Couscous oli hyvä valinta ruokapöydän hiilihydraatiksi. Se on nopea ja energiatehokas valmistaa. Sekoitetaan couscousrakeet ja kiehuva vesi (puolet ja puolet). Kaikki vesi imeytyy rakeisiin eli vettä ei tarvitse keittää yhtään ylimääräistä. Couscousia voi maustaa esim. voinokareella. Edellisenä päivänä valmistettua voi paistaa seuraavana päivänä paistinpannulla, jolloin siitä tulee paistetun riisin tyyppistä lisäkettä.

Heippa seuraavaan kertaan!

Nina

P.S. Aion mennä poimimaan mansikoita. Hinta on 1,5 €/l, joka siis on 3 €/kg. Hinnan puolesta suosittelen, siis sille joka jaksaa kyykkiä mansikkamaalla. Muistakaa kuitenkin hellehattu ja aurinkorasva, niin kasvimailla kuin muissakin ulkohommissa! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti