tiistai 28. kesäkuuta 2016

Tunnustus!!

Hei!

Juhannusreissulta palatessa kurkkasin blogiani, ja täällä oli minulle tunnustus :) Kiitos Leila Pihin naisen elämää - blogista!


Kupletin juoni menee näin:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi


Aloitin blogin vuonna 2014. Olin hoitovapaalla juuri kaksi vuotta täyttäneen pojanvesselin kanssa. Puolisolla oli ihan hyvä työ, mutta kuitenkin hoitovapaalla oleminen vaati tekemään erinäisiä säätöjä arkiseen kulutukseen, ja testailin nuukailuniksejä huviksenikin. Siitä virisi ajatus, että näitä asioita voisi kirjata blogin muodossa talteen, etteivät pääse itseltä unohtumaan ja ehkä niistä olisi iloa ja apua muillekin. Lisäksi kaipasin nuukailublogien maailmaan vähän enemmän iloa, joten ajattelin yrittää kirjoittaa hauskaa säästäväisyysasiaa.

Ohjeita aloitteleville bloggaajille

Ajankäyttö. Alussa kaikki vie enemmän aikaa ja tuntuu vähän vaivalloisemmalta. Myöhemmin juttujen kirjoittaminen nopeutuu ja rutinoituu huomattavasti. Tekstit on syytä oikolukea ja kielen on hyvä olla huoliteltua oman tyylin mukaan, mutta editoimiseen ja kirjoitusvirheiden syynäämiseen ei kannata käyttää liian monta tuntia. Itselleen kannattaa myös olla armollinen: jos on kiireitä muussa elämässä, voi postaustahtia hiukan höllätä... vaikka vain väliaikaisesti.

Ilo paistaa läpi. Sen näkee milloin henkilö kirjoittaa sydämestään ja on asiastaan innostunut. Silloin jaksaa kirjoittaa blogiakin pitkään.

Haastavaa tai jopa negatiivista palautetta taitaa tulla aika useille bloggareille. Se voi koskea asiantuntemusta, aihepiirin valinnan mielekkyyttä, tai vaikka asiatonta kommentointia henkilökohtaisista asioista. Se on turhaa kohinaa, josta ei tarvitse välittää - Keep Calm and Carry on... Ainakin Bloggerissa kommentit voi säätää niin, että ne tulevat kirjoittajalle ensin hyväksyttäväksi ja vasta sitten näkyvät muille lukijoille.

Aihepiirin rajausta kannattaa miettiä, mutta linjaa voi vaihtaa myöhemmin jos haluaa tai aloittaa uuden blogin. Blogi on sinun oma ja voit toimia siellä miten haluat. Jos huvittaa ensin kirjoittaa askartelusta ja siirtyä sitten käsityöbloggariksi, niin mikä estää. Myös blogin nimen voi vaihtaa. Jos ei joku halua lukea, niin on hyvä ja menee muualle.

Arkojen aiheiden ja räväköiden kommenttien osalta on hyvä olla tarkkana - kuten uskonto, politiikka, ääriliikkeet - varsinkin jos aiot kertoa tutuillesi blogista. Jos aloittaa täysin anonyyminä, mutta myöhemmin tulee kaapista, on siinä aika homma lukea ja sensuroida kaikki postaukset. Että onkos tullut kirjoitettua jotain työkaverin happamasta naamasta tai jonkun epämieluisista joululahjoista :D Tai kehuttua liikaa kaunista/komeaa uutta naapuria :D :D

Palkinnonsaajiksi 10 bloggaajaa. Tämä on nyt hiukan hankala, sillä luen äärimmäisen vähän blogeja. Valitettavasti olen kuvitellut olevani liian kiireinen :/ Ja nyt kun kävin tätä varten kurkkimassa muutamia vanhoja suosikkejani (Nollavaimon paluu, Ebolakani, Kitupiikitär), ovat he poistuneet Blogistaniasta määrittelemättömän pituisille tauoille... Tässä nyt kuitenkin muutama, ja lyhyt kiteytys miksi ne kiinnostavat. Blogit ovat randomissa järjestyksessä, yhtä hyviä kaikki siis :)

1. Täydellinen emäntä
* kivoja käsitöitä, tuunailuja, säästämisjuttuja

2. Mihin se raha menee?
* itse ajateltu elämäntapa viehättää

3. Rikasta elämää
* hyvää elämää ilman turhaa tuhlausta

4. Minäkö keski-ikäinen? (Sääntöjä uhmaten mainitsen tässä YouTube-kanavan, jota bloggaaja pitää ystävänsä kanssa - se on mainio: Tädit tubettaa)
* hauska, kivoja kuvia ja päivittyy joka päivä. Ensisijaisesti seuraan kylläkin tuota YouTubea

5. Kauneutta sillä silmällä
* muoti tulee ja menee, mutta tyyli on ikuista. Kohtuuhintaista laatukosmetiikkaa, kauniit rauhalliset kuvat sekä kekseliäitä ratkaisuja moniin kauneudenhoito- ja pukeutumisasioihin.

6. Arkijärki
* nimi kertoo mistä sisällössä on kysymys. Jos sinua inspiroi pyykinpesu ja tahranpoisto, siivous, raivaaminen, konmaritus, paperien järjestäminen, ruokasuunnittelu - olet löytänyt kotiin :)

Hupsista vaan, lienee aika ruveta tuulettamaan ajatuksia uusien blogituttavuuksien parissa, että olisi tälle listalle jotain täydennettävää edes myöhemmin :) Jos tiedät blogeja, joita haluat suositella, niin laita kommenttia! :)

Terveisin,
Nina


4 kommenttia:

  1. Kivaa että vastasit tunnustukseen. :) Hyviä ohjeita ja vinkkejä! Pitääpä tsekkailla nuo listaamasi blogit, vaikuttavat kiinnostavilta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tunnustuksesta! :)
    Olen vanhemman blogini aikana saanut näitä palkintoja ja postaillut, mutta nyt taidan jättää väliin.
    Suosittelen sinulle Paikka kaikelle -blogia; https://paikkakaikelle.wordpress.com/

    VastaaPoista