maanantai 4. tammikuuta 2016

Miten kiireinen ehtii nuukailla?

Kysymys tuli minulle tutuksi syksyn ja alkutalven aikana. Muuttoon liittyvää säätöä riitti vielä alkusyksylläkin ja perheellinen, täyttä työviikkoa tekevä henkilö nyt muutenkin on vaan yleensä aika buukattu. Työpaikan tilanne ei enää sallinut tehdä lyhennettyä työviikkoa ja uutta työpaikkaa ei ole vielä löytynyt (verkot on vesillä). Joten olen päätynyt suuren kysymyksen äärelle: milloin aikaa kannattaa käyttää nuukailuun?

Hintojen vertailu kannattaa. Mitä kalliimpi ostos, sen suurempi hyötypotentiaali on saavutettavissa. Ruokaostosten osalta hintavertailua voi yrittää tehdä niiden tuotteiden osalta, joita ostaa useimmin. Ja käyttää sitä kauppaliikettä, joka on kokonaisuutena arvioiden edullisin. Ehkä joskus voi poiketa hamstraamassa jotain tiettyä edullista jostain muualta. Mutta enää en minäkään pysty käymään saman päivän aikana sekä Lidlissä että Prismassa tarkan hintalistan kanssa poimimassa molemmista kaupoista parhaat tarjoukset päältä :/ Sad but true...

Hauskaa nuukailua minun silmissäni edustaa leipominen. Olenkin ottanut tavaksi viikonloppuisin leipoa jotain hyvää. Se on hauska ohjelmanumero, jota voi - lähipiiristä riippuen - tehdä myös lasten, puolison tai ystävien kanssa. Tai vain omaksi ilokseen. Tuotoksena syntyy herkkuja edullisesti ja kukapa ei siitä tykkäisi :) Osan voi laittaa pakastimeen, ja jos sattuu saamaan vierailijoita, niin aina on jotain tarjottavaa. Tai sitten voi napata töihin iltapäiväkahville pienen piristyksen. Tai no, minun tapauksessani se pieni piristys menee kyllä jo ekan kahvikupillisen kyytipoikana... mutta toivottavasti tavoititte idean :) Sivutuotteena saatat saada myös mainetta ja kunniaa erinomaisena emäntänä ja trendikkään harrastuksen taitajana.

Entäs ne alennusmyynnit? No, kukin tyylillään. Itse en oikein niistä perusta. Ryysis väsyttää ja useimmiten teen joitain erinomaisia hankintoja, jotka tosin eivät olleet alennuksessa ollenkaan. Hyvä tietysti, että kyseiset ostokset tulee tehtyä, mutta rauhallisempana aikana shoppailuretki voisi olla mukavampi elämys.

Lastenvaatteet. Tässä tuoteryhmässä kierrätys ja alennusten kyttääminen kannattaa, sillä naperot kasvavat vaatteista ulos sellaista vauhtia, että jos meillä ostettaisiin hänelle merkkivaatteita uutena jatkuvalla syötöllä, niin eipä sitten muuhun rahaa juuri jäisikään! :O Alennuksia katselen pääasiassa netistä, ja olen muutaman hyväksi havaitun liikkeen kanta-asiakaskortinkin hankkinut. Lisäksi Huuto.net on hyvä. Muutamilla facebookin kirppareilla olen myös jäsenenä. Huuto.net on kyllä oikeasti hyvä ja toimiva kanava. Ei tarvitse av-jono-mmm-koodikielen taitoja tai lehmän hermoja muutenkaan, ja myyjän palautepisteistä voi tarkistaa kauppakumppanin luotettavuuden. Suosittelen + + + + +

Listat. Olen listaihminen henkeen ja vereen. Rakastan bullet-pointeja ja käytän esim. paperikalenteria siksi, että sen väliin on niin kiva sujauttaa post-it-lapuille kirjoitettuja listoja milloin mistäkin aiheesta. Hyvät ostospaikat ja hyvät merkit ovat yksi listan aihe. Tällä listallani on muun muassa vaatemerkkejä ryhmittäin: farkut, trikoopaidat, takit, laukut, kengät, muutamia kirpputoreja, kodintavarakauppoja (joista edelleen paras on Saiturin Pörssi, josta kirjoitin aiemmin). Olen tämän listan avulla hyvinkin säästänyt ainakin aikaa, ja ehkä myös rahaakin, kun hutihankintoja on tullut vähemmän.

Näillä eväillä nuukailin syyskauden. Saas nähdä kehkeytyykö keväälle uusia hyviä ideoita. Kuten sanottua, nyt ei ole aikaa kahvipussien pesemiseen, joten keskityn olennaiseen. Helppoa, hauskaa ja/tai hyvin tuottoissa saapi olla se nuukailutoiminta, joka nyt pääsee agendalleni.

Hyvää nuukailuvuotta 2016 toivottaen,
Nina

P.S. Lastenvaatteista sanottu pätee myös leluihin ja muihin tarvikkeisiin.

2 kommenttia:

  1. Joo, näinhän se menee. Itselläni on kolme lasta ja nuukailu kuului tapoihini. Parin kuukauden työharjoittelu opintojen välissä aiheutti kuitenkin sen, että kävin vain Prismassa umpiväsyneenä ja lapset söivät arkipäivisin valmisruokaa. Rahaa tuli tavanomaista enemmän ja meni tavanomaista enemmän. Hyvä puoli oli siinä, etten jaksanut mennä kauppaan tai kirpputorille huvikseni.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, vastailen hitaanlaisesti...hiljaa hyvä tulee... Kiire kyllä karsii onneksi myös ylimääräiseen shoppailuun käytettävissä olevaa aikaa. Valmisruuat ovat nykyään käsittääkseni monet aika hyviä ja edullisia, riippuu tietysti mitä ostaa. Uskoisin, että kunhan valmisruuan ohella on tuoreita kasviksia tarjolla, niin se on hyvä ateria :)

    VastaaPoista