maanantai 7. marraskuuta 2016

Kotipäivän askarteluja

Hei,

Meillä ollaan pienessä flunssassa. Siis sellainen ärsyttävä, joka tekee tuloaan päivä- tai viikkotolkulla ja lopulta on kurkku tosi kipeä ja lämpöä nousee ihan vähän vaan. Juuri sen verran, että vähän väsyttää mutta ei ole kunnolla kipeä. Minulta tämä on jo menossa ohi, mutta Nelivuotiaalla oli aamulla lämpöä ja jäi täksi päiväksi kotiin. Hän ei kuitenkaan ole niin kipeä, että nukkuisi. Ja tekemistä pitää olla, muuten meno muuttuu levottomuuden kautta kiukutteluksi. Siispä aktiviteetteja keksimään.

Meille on jostain kulkeutunut kirja, jossa on askarteluideoita alle kouluikäisille. Ei olla sitä koskaan ennen luettu ja henkilökohtaisesti en ollenkaan välitä askartelusta. Mutta tänään se oli pelastus. Siellä oli ihan helppoja, kotoa löytyvistä tarvikkeista tehtäviä juttuja. Me valittiin aamupäivän projektiksi krokotiili :) Laitan oheen kuvat sekä kirjan mallista, jos joku innostuu tekemään, että meidän omasta krokodiilista, joka on sentään hieno, vai mitä? :)

Meidän oma Krokodiili

Mallikuva
Tarvikkeet: puinen pyykkipoika, vihreä tussi tai muu sopiva värikynä, liimaa, paperia ja sakset, ja jos sattuu olemaan 2 kpl pieniä askartelusilmiä, niin kuin tuossa mallikuvassa. Nelivuotias jaksoi touhuta tän kanssa lähes tunnin. Kaivoin kaapista erilaisia vihreitä kyniä - ja yllättäen niitä löytyi noin kymmenkunta. Olisko konmarittamisen paikka...?!!

Nyt hän on päivälevolla, ja iltapäivän viriketoiminnaksi olisi suunnitteilla sämpylöiden leipomista. Olen joskus hamstrannut kaappiin soijajauhoa, enkä ole muistanut käyttää. Parasta ennen päivä lähenee, joten tänään se korkataan ja kokeillaan paketin kyljessä olevaa soijasämpylä-ohjetta. Kotitekoiset sämpylät maistuvat aina ja varmasti Puolisokin yllättyy iloisesti töistä tullessaan, kun me ei olla vaan naristu ja niistetty koko päivää :D Ja joo, rahaa säästyy kun leipoo itse...

Terkuin,
Nina


4 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta askarteluvinkistä. Pyrin yleensä välttelemään askartelua (homma ei mene koskaan putkeen) mutta tuosta voisin selvitä. :)

    VastaaPoista
  2. Sama täällä :) Nuo silmät muuten ovat paperinrei'ittäjän säiliöstä, se unohtui ohjeesta.

    VastaaPoista
  3. Meillä esikoinen on askarrellut vastaavan krokotiilin päiväkodissa. Täällä myös on sairastettu flunssaa, silmätulehdusta ja keuhkoputkentulehdus. Ja kirottu sitä, että reseptilääkkeissä on nykyään 50 euron omavastuu ennen kuin Kela alkaa korvata osan.

    VastaaPoista
  4. Keuhkoputkentulehdus täälläkin, ei kivaa :( Laitoin muuten huomiselle ajastettuna postauksen flunssan kotihoidosta ilman lääkkeitä. Lapsille ja silmätulehdukseen kyllä mäkin hakisin reseptin. Just oli apteekkareiden verotiedot tapetilla, taitaa se porukka ansaita mukavasti meikäläisten kustannuksella. Jaksamista &paranemista sinne! :)

    VastaaPoista