keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ilmainen ruukkusalaatti

Ruukkusalaatti on todella kallista. Yleensä euron pintaan pieni nippu. Meillä sitä kuitenkin kuluu. Voileivät on vaan niin paljon houkuttelevampia sen salaatinlehden kanssa. Edullisempi jäävuorisalaatti alkaa maistua puulta, jos aina on vain sitä. Lollorossot ja rucolat ovat vielä hintavampia.

Onneksi ruukkusalatti tulee siinä pienessä ruukussaan. Siitähän voi kuulemma kasvattaa uutta salaattia. Pari kertaa olen kokeillut laittaa ruukun vesilasiin ikkunalaudalle. Ei toiminut. Salaatti lötkistyi muutamassa päivässä ja ne alkuperäisetkin lehdet rupesivat roikkumaan, saati että olisi kasvanut uusia :/ Viime kesänä istutin yhden ruukun pihalle suoraan maahan. Se lähtikin lupaavasti alkuun. Ihailin pieniä vihreitä lehtiä, joita ruukusta alkoi pian ilmaantua ja onnittelin itseäni tyytyväisenä. Ja sitten eräänä autereisena aamuna kaikki herkullisen näköiset pikku lehdet olivat kadonneet! Epäilykseni kohdistuu siiliin...

Jos yrittäisi vielä kerran. Nyt on salaatintynkä istutettuna multaan, kukkaruukussa ikkunalaudalla. Parissa päivässä on tapahtunut pientä kasvua :)

Jos tämä toimii siten kuin näyttää, saan uuden nipun salaattia käytännössä ilmaiseksi. Kukkaruukku on vanha. Se on myös melko pieni, joten multaa kului vähän ja en viitsi ruveta arvioimaan kuinka monta sentin kymmenesosaa se maksaa. Meille ostetaan salaattia noin yksi ruukku viikossa. Jos jokaisesta saa jatkossa kasvatettua tuplasadon, euron hintaisia salaatteja tarvitsee ostaa vain joka toinen viikko. Säästö vuositasolla noin 26 €. Ruukku täytyy tietysti istuttaa ja muistaa kastella, mutta se tuntuu ihan kohtuulliselta.

Iloista vappua toivottaen,
Nina

2 kommenttia:

  1. Tavallisesta ruokakaupasta ostetusta salaatista olen onnistunut kasvattamaan yhden uuden salaatin, sen sijaan basilika, persilja ja tilli ovat kestäneet viikko tolkulla, vaikka niitä olen ahkerasti ruokiin käyttänytkin. Jostain luin, että puutarhaliikkeistä ostetut taimet ovat kestävämpiä. Kannattaa kokeilla tätäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, täytyypä tutkia puutarhamyymälöiden tarjontaa :)

      Poista