perjantai 11. huhtikuuta 2014

Säästövinkki Pääsiäisen valmisteluun

Tämän idean sain ystävältäni Riikalta, kiitos sinulle! Pääsiäisen perinteisen rairuohon sijaan voi kasvattaa vihanneskrassia. Tiedättehän ne pikkiriikkiset siemenet, jotka kylvetään märän talouspaperin päälle? Kasvusto on hauskan näköinen, ja kasvatus on helppoa. Pääsiäisen jälkeen krassit voi leikata leivän päälle tai salaattiin.

Ostin pussillisen krassin siemeniä, ja kylvin ne toissapäivänä. Olen kastellut niitä kaksi kertaa päivässä. Päivällä viljelmä on ollut etelän puoleisella ikkunalaudalla. Yöksi olen laittanut päälle läpinäkyvän hedelmäpussin, johon on leikattu pieniä ilmastointireikiä. Näin istutus ei pääse kuivumaan yön aikana. Kasvu on jo nyt hyvässä vauhdissa, joten varmasti ehtii tuuheaksi ja kauniiksi pääsiäiseen mennessä. Jos joku innostuu vielä loppuviikolla kylvämään, niin taatusti ehtii saada kivan "pääsiäisruohon".  

Entäpä säästöt? Pussi vihanneskrassin siemeniä maksoi Lidlissä 0,39 €. Rairuohon siemenet S-Marketissa olivat 0,89 €. Määrä lienee näissä pienissä pusseissa suht sama. Säästö 50 snt. Mikäli krassin käyttää salaatissa ja leivän päällä ja jättää siten ostamatta yhden ruukkusalaatin, säästö tästä lienee noin euron luokkaa. Yhteensä siis 1,50 €. Ei tällä vielä rikastu, mutta saa hauskan pääsiäiskoristeen, hyvän mielen ekologisesta valinnasta sekä terveellistä välipalaa ;)

Tässä kasvusto kahden päivän ikäisenä.

 
Iloista pääsiäisen alusaikaa toivotellen,
Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti