perjantai 18. heinäkuuta 2014

Avocadopasta edullisemmin

Monista hienoista ja trendikkäistä ruokalajeista pystyy tekemään edullisempia versioita. Avocadopasta oli muutama vuosi sitten iso hitti. Meillä se on jäänyt ruokalistalle satunnaisesti nautittavaksi, sillä se on hyvää ja suht helppotekoista. Pääraaka-aineena on tuore avocado, joten spagetti on ainoa ainesosa, joka tarvitsee kypsentää. Tämän ruokalajin ainoa miinus on melko kallis ostoslista. Lime, tuore chili ja parmesan- ja pecorino-juustoraasteet eivät ole halvinta herkkua.

Tässä resepti, jonka bongasin aikoinaan jostain blogista, sekä vieressä nuukat korvaavat ainesosat.

1 avocado
1 pieni valkosipulin kynsi
1/2 chili (siemenet poistettuna) / Nuukailija: 1/4 punainen paprika
1/4 dl oliiviöljyä
1/2 limetin mehu / Nuukailija: 1/3 sitruunan mehu
kourallinen lehtipersiljaa
kourallinen basilikaa
1/2 dl pecorinoa / Nuukailija: 1/2 dl parmesania tai emmentalia
1/2 dl parmesania
suolaa
mustapippuria

200-250 g spagettia

1. Keitä pasta al dente. Mausta keitinvesi suolalla. 2. Pilko avocado, valkosipuli, chili/paprika ja yrtit kulhoon. Valkosipuli todella pieneksi. Lisää juustoraasteet, suola ja pippuri. Lisää öljy ja lime-/sitruunamehu. Sekoita ja tarkista suolaisuus. 3. Sekoita kaikki kunnolla sekaisin.

Meidän marketeissa myydään niin neutraalin makuista tuoretta chiliä, ettei maku pahemmin eroa tavallisesta paprikasta. Hinta kyllä eroaa sitäkin enemmän... Limen ja sitruunan maussa en ole koskaan todennut mitään eroa. No, en ole "true connoisseur", mutta kuinka moni on?? Samoin pecorino ja parmesan maistuvat minun suussani suht koht samalta. Yksi parmesan-pussi riittää hyvin koko annokseen. Jos ostaa noita molempia, se maksaa paljon, ja kumpaakin jää yli. Kannattaa siis ostaa vain jompaa kumpaa, kumpi sitten sattuu olemaan edullisempaa. Voi myös kokeilla korvata molemmat tai jomman kumman niistä emmental-raasteella. Tällöin kyllä jo maku muuttuu, muttei se välttämättä ole paha sekään :) Tarvittaessa valkosipulin voi jättää pois ja mikä tahansa muukin pasta käy.

Siitä on sen verran aikaa, kun tein tätä viimeksi, että en enää muista raaka-aineiden hintoja. Niinpä säästölaskelmia ei tällä kertaa ole. Sen vaan muistan, että kalliiksi se tuolla alkuperäisohjeella tuli!

Tämä on mainio ruokalaji kesähelteillä, sillä kuten alussa totesin, ainoa kypsennystä vaativa raaka-aine on se spagetti. Eli keittiössä ei tarvitse huhkia kuuman hellan äärellä, eikä asunto lämpene liikaa. Muulloin meillä käytetään terveellisempää täysjyväspagettia, mutta kesällä ostan pikaspagettia ihan vaan tuon kämpän lämpenemisen minimoimiseksi. 

Terveisin,
Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti