perjantai 20. helmikuuta 2015

Pienen perheen päivitysostokset

Niin se vaan on, että keskellä viikkoa täytyi taas käydä kaupassa. Huh ja pöh. Tässä päivitys, mitä haettiin Kaksvuotiaan kanssa kotimatkalla. Puoliso kotiutuu työmatkoilta vasta viikon päästä, joten nämä ostokset tulevat vain meidän kahden hengen miniperheelle. Ainiin, Kaksvuotiaan kummitäti kylläkin tulee meille viikonlopuksi. Hän on hyvin vähäruokainen neitonen, mutta erinäiset allergiat edellyttävät hiukan suunnittelua lauantain kauppareissulle.

Tässä nämä tämänpäiväiset:
 
Pari litraa kevytmaitoa, luomujugurttia, vihreää salaattia. Lasagne oli -30% lapulla, joten nappasin sen perjantain helpoksi evääksi töihin. Muumi-vaipat menevät päiväkotiin, siellä ei saa olla housuvaippoja sillä teippivaipat ovat hoitajien mukaan nopeampia vaihtaa.

Bloggaaminen nähtävästi lisää itsetuntemusta. Huomaan selvän kuvion: aina loppuu maidot ja vihreät kasvikset kesken! Lisäilen tällä puheella Isojen Ostosten Listalle pari litraa enemmän maitoa ja yhden salaatin.

Olen muuttanut kaupassa käynnin taktiikkaamme sitten viime kertoman. Meillä Prisma ja Lidl sijaitsevat vieri vieressä ja hintakilpailu on kova. Joten käytän nyt niistä vain Prismaa, josta saan kaiken kerralla käytännössä samaan hintaan. (Huom! Kaikki Prismat eivät ole yhtä edullisia!) Päivitysostoksia tehdään lähimarketista, koska kotimatkan varrella parhaiten. Näin optimoin myös bonusten kertymistä. Toistaiseksi en ole lähtenyt maksamaan päivittäisostoksia vihreällä kortilla, vaikka sillä saisi vielä 0,5 % lisäbonusta. Kannattaisiko? Jos kuukauden ostokset olisivat esim. 500 €, lisäbonuksesta kertyisi 2,5 € / kk, mikä tekee 30 € / vuosi. Lisäksi muistettava, että loma- ja joulukaudella kuluu ainakin meillä enemmän rahaa, joten lisäbonustakin tulisi enemmän. Periaatteessa olen vastentahtoinen myymään sieluani asiakasohjelmiin, mutta harkitaan, harkitaan... 

Tsemppiä loppuviikkoon!
Nina

P.S. Minulla ei muuten ole mitään lukkarinrakkautta S-ryhmää kohtaan, vaan tämä johtuu puhtaasti taloudellisesta ja käytännöllisestä perusteesta. Tilanne voi muuttua, ties vaikka muutettais Citymarketin viereen asumaan tai jotain. Pirkkatuotteet ovat erinomaisia ja Lidlin paistopisteen tummat maalaiscroissantit ihania, jos nyt tasapuolisuuden nimissä kehuisi muitakin :)

2 kommenttia:

  1. Kestovaipat säästävät luonnon lisäksi myös rahaa... ;) ;)

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Meilläkin käytettiin kestoja jonkun aikaa, mutta luovutin, kun pyykinpesun logistiikka ei silloisissa asumisolosuhteissa oikein pelittänyt. Ja kyllä se sitten kauppalaskussa näkyi. Tuttavapiirissäni olen muuten huomannut sellaisen ilmiön, että ne, jotka kestoilevat, onnistuvat opettamaan lapsensa kuivaksi alle vuoden vanhana. Yhdenkin poika oli 9 kk päiväkuiva ja 1,5 v. jo yökuivakin. Paperivaippaperheissä menee vuoden pari pidempään ;) Taitaa se pyykinpesu sen verran tympiä, että on suurempi motivaatio pottatreeneihin :)

    VastaaPoista