maanantai 30. maaliskuuta 2015

Blogiarvonnan voittaja ja viikon ruokaostokset

Heissan!

Blogiarvonnan voittaja on Sofia! Onnea! Laitan sinulle Sofia sähköpostia, ja kiitos kaikille muille osallistumisesta :) Palkintona siis Lindexin Bamse-paita (tai siis minun ja monen muunkin mielestä hän on kyllä suomalaisittain Maailman Vahvin Nalle).

Ruokaostoksia tuli tehtyä Lidlissä, ja lähinnä maitotäydennyksen merkeissä. Muutama muu juttu tarttui mukaan extempore.

Takana vasemmalta: 4 l uht maitoa, 1 l luomumaitoa, 1 l rasvatonta ja 1 l kevytmaitoa.
Edessä vasemmalta: leipä, roskapusseja, lasten rahkaa 12 prk, minibanaaneja, kinkku-ananas-pizza.

Tämän poikkeuksellisen suppean ostoslistan taustalla on tällainen tapahtumasarja:
Huomasin torstai-iltana, että pakastin on sulanut. Kyseessä lienee Kolmivuotiaan jekku, sillä virta oli kokonaan katkaistu. Olin pari päivää kursseilla, ja sain onneksi hoitoapua ihanalta Mummulta, joten ei tarvinut ihan tukka putkella rientää kotiin. Noh, Mummu tietenkin on meillä kuitenkin vieraassa huushollissa eikä kaikkia Kolmivuotiaan aivoituksia osaa telepaattisesti tulkita, sehän ei minulta itseltänikään aina tai edes kovin usein onnistu :D Joten nappula lienee käynyt jo keskiviikkoiltana napsauttamassa virrat pois kun silmä vältti.

Jep. Eipä siinä sitten muuta kuin menyytä suunnittelemaan puolikohmeisten puolivalmisteiden sekä muutaman kilon marjavaraston varaan... Ollaan syöty pääruokana valkosipuliperunoita (perunasuikalepusseista) kalapuikkojen, Ikea-lihapullien ja jääpalamuottiin pakastetun jauhelihakastikkeen kera. Salaattina pakastekasviksia. Leipänä hiukan vettynyttä Reissumiestä (se on ihan hyvää paahdettuna). Ja vitamiinipommina on ollut mustikkaa ja lakkaa. Onneksi puolukat oli survoksena, sehän säilyy jääkaapissa vaikka vuoden, joten ei paniikkia sen suhteen. Punaista viinimarjaa on vielä, pitänee tehdä vispipuuroa seuraavaksi.

Vielä muutama päivä mennään pakasteen antimien mukaan. Tämä sopii kyllä oikeastaan ihan hyvin ruokavarastojen tyhjentämis projektiin, vaikka tilanne tulikin vähän puun takaa. Yllätykset on elämän suola :D

Terkuin,
Nina

P.S. Arvonta suoritettiin netistä löytyvällä Lottokoneella. Ihan vaan vinkiksi, jos teidän tarvitsee joskus arpoa jotain.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vielä tätäkin kautta. Ihana! Sofia

    VastaaPoista
  2. Voi pakastin!!! Huomasin muuten kun sitä oikein innolla siivoilin että olin teipannut katkaisijat.. Ilmeisesti meilläkin on niitä joskus räplätty.....

    VastaaPoista