perjantai 12. elokuuta 2016

Nuukailijan arkikeittiö: Broileria juustokastikkeessa

Heippa!

Tämä ruoka lähti siitä, että kaapissa oli puoli rasiaa Philadelphia-tuorejuustoa, jota olin aikaisemmin käyttänyt kotitekoiseen jäätelöön. Mihin saisin loput kulumaan..? Tuo ei oikein maistu leivän päällä jostain syystä. Kaivoin esiin ihan perinteisen keittokirjan ja ryhdyin selaamaan. Silmiini sattui simppeli resepti lintu-&riistaruoat-osiossa. Broileria, tuorejuustoa ja muutama mauste. Niin yksinkertainen, että sen olisin voinut toki innovoida ihan itsekin. Mutta sitä siis tekemään.

Broilerijuustokastike resepti sekä tuorejuusto, mustapippuri ja suola. Kuvasta puuttuvat yrttimausteet.

Resepti: Broileri-juustokastike

350 g marinoituja broilerinsuikaleita
100 g yrttituorejuustoa tai sulatejuustoa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa

Ruskista suikaleet kevyesti. Lisää juusto. Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 min. Mausta. Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä salaatin kera.

Arviointi

Hyvää: Ihan ok. Ensi kerralla jätän meiramin pois ja kokeilen rakuunaa tai oreganoa.
Halpaa: Näillä aineksilla oli edullista, alennustarralihaa ja jääkaapin tähteitä ja olemassa olevia kuiva-aineita käyttäen.
Terveellistä: No jaa... Tuorejuusto oli rasvaista, mutta lisäkesalaatti toi toki keveyttä, ja annos oli kaikenkaikkiaan maltillisen kokoinen. Broileripaketissa oli vain 300g, ei ohjeen mukaista 350 g. Suolan määrää voi vähentää, jos juustovalmisteessa on reilusti suolaa.
Äkkiä: Ok! Sopii arki-iltaan töiden jälkeen. Pasta tai riisi kiehahtaa samalla kun kastike on hautumassa.

Muuta mainittavaa

Löysin kaupasta broilerisuikaleet -30% tarralla ja koska se meni heti valmistukseen, niin pvm ei haitannut. Tuorejuusto tosiaan oli jämä kotijäätelön askartelusta Reseptistä poiketen lisäsin yrttimausteet erikseen, laitoin basilikaa ja meiramia, noin 1/2 tl kumpaakin.

Tällä ohjeella ei ruuanlaittoon kulu koko iltaa ja voi lähteä vaikka nauttimaan näistä ihanan kirkkaista ja kuulaista alkusyksyn ilmoista. Meillä ainakin oli raikas syksyn tuntu ilmassa aamulla kun lähdin viemään Nelivuotiasta hoitoon. Illemmalla takuulla ulkoillaan kun aurinkoista näyttäisi olevan -  ulkoilkaa tekin :) Hyvää viikonloppua!

Terveisin,
Nina

P.S. Voin joskus raportoida siitä kotijäätelöstäkin, sitten jos/kun saan kehiteltyä kunnollista ilman jäätelökonetta tehtävää jätskiä. Tämä viimeisin persikkajäätelöyritelmä oli ihan hyvää taikinavaiheessa, mutta voi että, mikä kalikka siitä tuli pakastimessa :O Sulatettuna oli taas hyvää, vähän kuin vaniljavanukasta, jossa oli jäähileisiä persikanpaloja seassa. Ehkä ensi kesänä laitankin jääpalamuottiin muussattua persikkaa ja luovun muista, taitojeni ulottumattomissa olevista  yritelmistä. Niistä saisi aika hyvää jäävettä. Hitsi kun tällaiset ideat tulevat juuri silloin kun kesä on loppu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti