tiistai 28. helmikuuta 2017

Lidlin ostokset - kolme muovikassillista

Heippa pitkästä aikaa!

On se vaan kumma, miten paljon ruokakaupasta tulee ostettua tavaraa. Me siis olemme kolmen hengen perhe ja yksi perheenjäsen on Nelivuotias, joka ei ole mikään ahmatti vaan päinvastoin, oikein saa maanitella syömään. Mutta perussetti on kolme-neljä muovikassillista, ja kaupassa käydään nykyään parin päivän välein. En kyllä muista, että omassa lapsuudessani olisi ihan noin paljon ostettu ruokakaupasta, ja meitä oli sentään neljä!

Tässä kuva, mitä tällä kertaa tuli kannettua kotiin. Lidlissä minulle lähes aina käy niin, että ostan paljon muutakin kuin mitä listalla oli. Lähinnä täydennän varastoja niissä tuoteryhmissä, joiden tiedän varmasti kuluvan muutaman kuukauden sisällä, kuten kahvi, vessapaperi, makaroni, mehut. Jos eteen tulee sopivia tarjouksia, niin hyödynnän niitä täysimääräisesti. Viimeksi siellä oli saksanpähkinät hyvässä alessa, ostin saman tien kuusi pussia. Pärjätään seuraavaan aleen asti :D Lidlissähän pähkinäpussit ovat perushinnaltaankin muita kauppoja edullisempia ja lisäksi laittavat ne hyvään alennukseen muutaman kuukauden välein. Joten hamstraan aina alesta, ja ollaankin tässä vuoden päivät syöty terveellisiä maukkaita pähkinöitä välipalana varsin edullisesti.

Menipä jaaritteluksi, tässä siis se kuva:

Taaperon lasagne-mikroateria oli tarjouksessa. Säästän sen kevääksi mökille, jossa sen voi lämmittää vesihauteessa, kun me muut syödään grillimakkaraa. Mikrokeitot olivat myös tarjouksessa, joten helpotin elämääni ottamalla pari kappaletta päivälliseksi. Vauvanruuat tuossa taustalla... ne on meidän "vauvan" spesiaaliherkkuja :) 8 kk tarkoitettu Couscous-kana-ateria maistuu varsinkin. Täydennän sitä kylläkin tilkalla oliiviöljyä ja salaattisilpulla ja oheen ruisleipää, että on tarpeeksi täyttävä ateria.

Lasten kosteuspyyhkeet olivat myös tarjouksessa, joten ostin niitä varastoon. Kuluvat viimeistään kesällä mökillä tai retkillä. Niillähän voi aikuinenkin hyvin pyyhkiä esim. käsiä.

Vielä kommentti tuosta vasemmalla olevasta uunikana-boxista. Olin huolimaton ja katsoin hinnan väärin. 4,49 € on kilohinta, eikä boxin hinta kuten kuvittelin. Boxi maksoi lopulta noin 7,60 €. Huomasin sen vasta kassalla, oma moka. Vaikutti kuitenkin niin herkulliselta, että ostin sen silti. Ja tänään paistan, nams! (Sen oheen teen lohkoperunoita edellisten päivien ylijääneistä keitetyistä perunoista. Osan maustan homejuustolla, sitä myytiin meidän S-marketissa 0,10 €/kpl, koska päivämäärät. Tänään ja huomenna on viimeiset päivät, jolloin uskallan vielä sitä käyttää.)

Kaikkien ostosten tarkkoja hintoja minulla ei ole heittää, sillä olen ottanut tavaksi tarkistaa kuitin ja vaihtorahat saman tien kassalla. Sitten heitän kuitin heti roskikseen. Yksinkertaistan elämäämme,  kun en kuljettele niitä mukana. En nykyään pidä mitään kirjanpitoa, koska kulutus on tasaista ja ostetaan aika samoja juttuja koko ajan. Tämän satsin hinta oli kokonaisuudessaan noin 47 €.

Kukkaset ovat tässä vain koristeena hiukan keväistä ilmettä tuomassa. Sain ne Puolisolta, eivätkä ne siten sisälly tuohon summaan.

Terveisin,
Nina

P.S: Ihmeesti noita päivämäärä-jämä-eriä on ollut tarjolla. Tänään menin R-kioskille ostamaan suklaata. Joo ei kovin nuukaa :/ Fazerina-patukka olisi ollut 1,20 €, mutta myyjä kertoi, että Fazerin joulusuklaata saisi koko levyn 1 €. No pakkohan se oli ottaa. Oma moka tämäkin... Note to self: Älä poikkea R-kioskille.



2 kommenttia:

  1. Voihan olla että pakkauskoot ovat nykyään suurempia; tarkoitan siis että pakkausmateriaalia on enemmän kuin ennen ja siksi joutuu tuomaan useamman kassin kerralla. Kun kuitenkin, jokusta valmisruoka pakettia lukuunottamatta, suositte ruoka-aineita joista ruoka valmistetaan alusta loppuun itse.

    Skorpiotar
    pennistamiljoonaksi.blogspot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkauksilla voi tosiaan olla osuutensa asiaan. Ainakin muistan, että äiti osti usein pakastettua kanan, joka oli pienempi ja tiiviisti pakattu, toisin kuin toi Lidlin broileri. Noin yhtenä esimerkkinä.

      Poista