keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Pitkäjänteistä synttärivalmistelua

Meillä vietettiin hiljattain kaksivuotissynttäreitä. Kakun tein Pirkka-pohjaan, ja täytin ja koristelin itse. Edellisvuoden kakkuun ostin ykkösen muotoisen kynttilän. Varsinainen turhake! Kynttilästä poltettiin noin 3 mm ennen kuin se puhallettiin sammuksiin. Yli 90 % jäi polttamatta ja kaikkiin muihin tarkoituksiin noin epäkäytännöllisen muotoinen kynttilä on...epäkäytännöllinen! Onneksi tuttavapiiristä löytyy kynttiläharrastaja, joka voi hyödyntää sitä edes materiaalina.

Juhlavalmisteluissa tuli tietenkin viimetingan paniikki, ja lähetin Puolison ostamaan kakkukynttilöitä lähikaupasta. Ja hän kyllä valitsi oivallisen paketin: 24 kpl valkoisia, sinisiä, vaaleanpunaisia ja keltaisia pieniä suoria kynttilöitä. Näillä me pärjäämme koko loppuelämämme kaikki lastenkutsut!  Kahdesta kynttilästä poltettiin niin vähän, että sujautin ne puhdistettuna takaisin pakettiin ensi vuotta odottamaan. Ei se haittaa, jos osassa kynttilöistä on musta lanka ja osassa valkoinen, kun kynttilöitä on muutenkin neljää eri väriä. Näyttää vain hauskalta!

Nyt ei ole ihan tarkkoja säästölukemia, koska kynttilöiden ostokuitteja ei enää ole. Se ykkösen muotoinen maksoi muistaakseni noin 2,50 €, ja oli kertakäyttöinen. Suorien kynttilöiden paketti maksoi luultavasti myöskin noin 2,50 €. Synttäreitä täytekakun kanssa järjestetään varmaankin max. 12 vuotiaaseen asti (kokeneemmat saa mielellään oikaista, jos arvioin ihan pieleen...) Säästöä kertyy siis 3-12-vuotisista, eli 10 juhlat, joihin ei tarvitse ostaa kynttilöitä. Kokonaissäästö 25 €. Ihan kelpo summa. Omaa aikaakaan ei kulunut yhtään, kun Puoliso hoiti kynttilänhakureissun ;)

Tältä näyttää ihanteellinen kynttiläratkaisu:



Leppoisaa illanjatkoa,
Nina

P.S.
Voin lämpimästi suositella Pirkka-merkkistä pyöreää kakkupohjaa. Muita merkkejä en ole kokeillut, mutta ei ole tarvettakaan. Tämä kakkupohja maistui hyvältä, varmasti paremmalta kuin minun keskinkertaisilla leipurintaidoilla saisi aikaan. Hinta oli reilusti alle 2 € (en muista tarkemmin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti