torstai 10. huhtikuuta 2014

Vitamiinitippapullo

Meillä harmitusta on aiheuttanut joka kerta, kun Kaksvuotiaan D-vitamiini on ollut loppumaisillaan. Eipä siinä muuten mitään, mutta kun sinne pullon pohjalle jää aina tököttiä, joka ei tule ulos. Eikä siinäkään muuten mitään, mutta kun se tökötti maksaa 1476 € / l. Joten jokaiselle tipalle tulee hintaa :O

Kyseessä on Gefilus maitohappobakteeria sisältävä D3-vitamiini. Yksi pullo kestää meillä noin 4 viikkoa. Joku voisi spekuloida, että halvemmaksi tulisi hoitaa vatsaa syömällä kaurapuuroa, ja ostaa edullisempia tippoja. Kaksvuotias on kuitenkin saanut vauvasta asti juuri näitä tippoja, eikä mitään vatsavaivoja ole koskaan ollut. Joten näillä jatkamme.

Olisiko siis mitään keinoa...? Ryhdyin sitten irrottamaan pullon suulla olevaa muovista kappaletta, jonka avulla tipat tulevat siististi yksi kerrallaan pullosta ulos. Ensimmäisenä kokeilemani keittiöveitsi oli aivan liian tukeva (ja terävä) väline. Tavallisen ruokailuveitsen avulla sain sen lopulta kammettua irti suht helposti. Ja tippoja tosiaan sai valutettua pullosta ulos vielä noin viikon tarpeisiin.

Paljonko tällä operaatiolla säästää? Neljän viikon päälle tulee yksi lisäviikko. Yhden pullon hinta kahden kappaleen paketissa ostettuna on 11,07 € / 4 viikkoa. Viikon hinta on siten noin 2,75 €. Vuodessa saapi siis noin 10 viikon tipat lisää, eli säästö on 27,50 € / vuosi. Joten eiköhän tämä ole ihan kannattava nuukailutoimenpide, varsinkin kun aikaakin kului enintään minuutti.



2 kommenttia:

  1. Nämä pakkaukset on tosiaan joskus hankalia siitä, että ne kätkevät sisuksiinsa vielä tavaraa, vaikka luulet, että se on jo loppunut. Kaveri leikkaa hammastahnaputken katki siinä vaiheessa kun puristamalla tahnaa ei enää tule. Itse valutan loppuvaa jogurttipurkkia vielä tuettuna 15 minuuttia juomalasiin ja aina sieltä valuu parin desin verran jogurttia. Eihän noista paljon säästä per kerta, mutta vuoden mittaa jotain kuitenkin.

    VastaaPoista
  2. Yksittäisistä purkin tai tuubin pohjista ei paljoa säästöä kerry, mutta jos käyttää esim. kaikki kosmetiikkapakkaukset viimeistä tippaa myöten, niin uskoisin säästöjä kasautuvan vuoden mittaan ihan hyvän summan kuitenkin.

    VastaaPoista