sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Ruokavaraston tyhjennys ja muutto -update

Täällä sitä yritetään vimmatusti saada kulutettua ruokavarastoja pois ennen muuttoa. Vanhaksi menevät on jo aikalailla käytetty, mutta nyt olisi tarkoitus kuluttaa myös painavat säilykkeet pois. Tässä muutamia käytettyjä ja jonossa olevia säilykeateriaratkaisuja:

Eilen tein chili con carnea. Siihen sain käytettyä tölkit tomaattimurskaa ja papuja.

Lämpimät voileivät, joissa on päällä tomaattia, kidney-papuja ja juustoa ovat tosi hyviä, niitä siis teen iltapalaksi jossain välissä.

Hernerokka on ihan hyvää perusarkiruokaa. Tykkään höystää sitä sipulisilpulla ja valkosipulimurskalla. Tällä kertaa ajattelin lisätä joukkoon rapeaksi paahdettua pekonisilppua.

Tonnikala-makaronilaatikko on meidän perheen kestosuosikki. Se on oikeasti niin paljon parempaa kuin miltä kuulostaa. Suosittelen kokeilemaan! Käytän reseptiä, jonka nappasin joskus vuosia sitten kaurapastapussin kyljestä:

1 l vettä
1 liemikuutio (kasvisliemi on hyvä)
5 dl kaurapastaa (hinta laskee jos käyttää kokonaan tai osittain edullisempaa makaronia)

2 tl öljyä
1 sipuli
1 tlk tonnikalaa (ohjeessa oli tonnikala öljyssä, mutta vedessä olevasta tulee minun makuun parempaa)
1 dl hienonnettua tuoretta tilliä tai 1 rkl kuivattua tilliä
1/2 tl sitruunapippuria
1 tl suolaa

Munamaito:
2 munaa
4 dl maitoa

Pinnalle.
1-2 dl juustoraastetta

1. Keitä pastaa 4 minuuttia liemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta lävikössä.
2. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä pannulla.
3. Kaada esikeitetty pasta voideltuun uunivuokaan (tilavuus n.2 l). Lisää tonnikala (öljyineen), hienonnettu sipuli, tilli ja mausteet. Sekoita.
4. Sekoita munamaidon aineet ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
5. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia.

Valmistusta voi nopeuttaa hiukan käyttämällä valmiiksi maustettua tonnikalaa, jolloin mausteet voi jättää poiskin. Juustoraasteen voi korvata levittämällä laatikon päälle valmiiksi siivutettuja juustoviipaleita. Nämä toimet eivät alenna kustannuksia, mutta säästävät hiukan aikaa. Viimeisimpään versiooni sekoitin kolmen erilaisen pastapussin jämät, ja siitä tuli ihan hauskan näköinen ruoka. Siinä oli muistaakseni täysjyväpenneä, -fusillia ja pieneksi pätkittyä spaghettia.

Näkkäripaketteja on kaapeissa useampia ja ne kuluvat nopeasti ilman kummempaa projektoimistakin. Puoliso pitää siitä ja minä ja Kolmevuotiaskin aina silloin tällöin tykätään rouskuttaa.

Riisinuudeli on vähän ongelmallinen. Ostin sitä hetken inspiraatiosta, ja ei ole tullut käytettyä. Sehän ei sinänsä paina juuri mitään, mutta silti haluaisin päästä siitä eroon. Se ei maistu millekään eikä varmaankaan ole kovin ravinteikastakaan. Ja yhdestä paketista tulee vielä vaikka kuinka monta annosta. Ehkä teen siitä jotain evästä töihin. Kyllä se menee, jos ei muuta ole...

Jotenkin mietityttää kyllä koko projektin mielekkyys. Miksi käyttää säilykkeet ennen muuttoa? Ostan kuitenkin vastaavat tuotteet uuteen kotiin. Ihan samahan se olisi kantaako ne herkkusieni- ja hernerokkapurkit muuttokuormassa vai erikseen kauppakassissa uudesta lähikaupasta kotiin. Saman verran ne kuitenkin painavat :D

Muuttoprojekti etenee. Ollaan viety uuteen kotiin jo muutamia autolastillisia tavaraa ja muutamia pienempiä kalusteitakin. Farkkumalliseen henkilöautoon mahtuu ihan kivan kokoinen kuorma, kun takapenkit laskee alas. Ollaan aloitettu sillä periaatteella, että viedään kaikkea sellaista mitä ei seuraavan kahden kuukauden aikana tarvita. Ja kuinka ollakaan valtaosa meidän tavaroista tuntuu olevan sellaista... Uusi koti on isompi kuin nykyinen, muutetaan kolmiosta neliöön, joten sen puoleen ei ole ongelmaa saada tavaroita mahtumaan.

Ihanaa, aurinkoista äitienpäivää toivottaen,
Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti