keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kynsilakat

Nyt olen hiukan turhautunut kosmetiikkaan. Tympii kylpyhuoneen peilikaapissa ja makuuhuoneen lipaston laatikossa ajelehtiva sekalainen roina, jota ei oikein raaski heittää pois, mutta jolla ei kuitenkaan ole mitään varsinaista käyttökohdetta. Kynsilakoista pidän kovasti, mutta ei tule kuitenkaan joka viikko laitettua. Ajattelin aloittaa perkaamisen niistä. 

Lakkoja löytyi kymmenkunta. Joka kerta kun laitan kynsiä, joudun pähkäilemään, että minkä niistä valitsisin. Miten näinkin yksinkertainen asia voi aiheuttaa stressiä?! Muutaman tovin asiaa mietittyäni tulin siihen tulokseen, että haluan ja tarvitsen noista kymmenestä vain neljä:

Väritön kirkas lakka. Se käy aina ja kaikkialla ja ihan joka tilanteessa. Jos ryhtyisin minimalistiksi ja haluaisin karsia tavaraa karsimisen ilosta, jäljelle jäisi vain tämä. Matkoille lähtee yleensä mukaan vain tämä. Haluan kuitenkin vähän enemmän vaihtelua.

Vaalea helmiäishohtoinen värilakka. Tällä hetkellä käytössä on kevyesti roosaan taittuva ilmavan vaalea lakka. Tämäkin sopii vähän kaikkeen, on varmaan jonkun mielestä pliisu, jonkun toisen mielestä tyylikkään konservatiivinen - sopiva työhaastattelulakka ;)

Punainen värilakka. Tämä on kaunein kunnon punainen, jonka olen löytänyt. Väri on jostain mansikan ja vadelman välimaastosta ja oikeasti niin upea. Aika lähellä sitä, mitä lapset sanovat väriliitupaketissa ihanan punaiseksi. Joskus harvoin kaipaan jotain näyttävämpää väriä, ja tämä on aina silloin sopiva. Kunnon punainen näyttää hyvältä varsinkin mustien vaatteiden kanssa, esimerkiksi juhlissa. Punaisen päälle voi laittaa myös kerroksen tuota helmiäislakkaa, siitä tulee hyvä väri varpaankynsiin kesällä.

Metallilakka. Ns.metallivärit näyttäisi tulevan kynsilakoissa muotiin aina muutaman vuoden välein. Pidän jatkossa yhden metallinsävyisen lakan varastossani. Tällä hetkellä löytyy kullansävyinen  (melkein beige tai nude, mutta selvästi metallivärinen kuitenkin). Siispä aina silloin, kun metallivärit on muodissa, olen kynsineni trendikäs ;)

Tällä systematiikalla minulla pitäisi olla aina sopiva kynsilakka joka tilanteeseen. Jos/kun joku noista pulloista loppuu, ostan tilalle samaan kategoriaan osuvan uuden. Näin minun ei tarvitse koskaan enää tehdä ajatustyötä kynsilakkojen takia :) Säästän aikaa & hermojani. Myös kynsilakkoihin sitoutuneen rahan määrä vähenee, kun pullojen määrä laskee kymmenestä neljään. Jos lakat maksavat 5 € / pullo, lakkavaraston arvo pienenee 30 €. (Niin, eihän se oikeasti ole mikään säästö, että laitan vanhaa tavaraa pois, mutta tämä olkoon laskennallinen havainnollistus asiasta.) Ylimääräiset lakat laitan nyt kierrätyslaatikkoon menevään kassiin. Jos ne vaikka ilahduttaisivat jotakuta toista.

Terveisin,
Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti