sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Joulusta Uuteen Vuoteen

Hei!

Onkohan teillä yhtä ähky olo kuin minulla? Eipä ollut säästäväinen asenne tämän joulunajan menun suunnittelussa mukana. Mitään järkkykallista ei tullut hankittua, shampanjat ja kaviaarit ei kuulu meidän jouluun. Kirjolohenmäti kylläkin (Lidlistä) ja laadukas punaviini (joka jäi avaamatta koska kaikki ottivat vettä tai kotikaljaa). Ja ruuan määrä karkasi käsistä. Joulun alla kun kävi useamman kerran kaupassa ja ryysiksessä haali vain kärryyn kaikkea mitä saattaa tarvita, ettei juuri sen asian takia ainakaan tarvitsisi tulla uudestaan. Ja pyhinä ei tietenkään malttanut ottaa rauhallisesti vaan maistelin kaikkea ja santsasin melkein kaikkea. Onpahan nyt hyvä ruokavarasto. Ennen uutta vuotta ei varmaankaan tarvitse hakea kaupasta muuta kuin maitoa. 

Entäpä uuden vuoden lupaukset? Itsestään selvänä vaihtoehtona on tietenkin syödä vähemmän :D Mutta on minulla muutakin mielessä. Vähempään syömiseen liitettynä liikunnan ja kasvisten lisäys, tavoitteena pienten elämäntapamuutosten avulla pysyvä maltillinen painonpudotus. Ja sellaista ajattelin, että tsemppaan papereiden ja tavaroiden paikoilleen laittamisessa. Olen viime vuoden aikana kokenut erityisen rasittavaksi sen, että jotain on koko ajan hukassa. Vähemmän aikaa kuluu siihen, että laittaa tavarat aina heti takaisin paikoilleen, kuin että niitä joutuu myöhemmin etsimään kissojen ja koirien kanssa! Ja varsinkin dokumenttien kanssa sillä voi olla taloudellistakin merkitystä, että ne löytyvät tarvittaessa. Netissä käytettyä aikaa ajattelin myös vähentää. Tosin haluaisin lisätä blogiin käytettyä aikaa (sitä ei ole tänä vuonna ollut kevään jälkeen juuri lainkaan, mutta en ole unohtanut enkä suunnitellut luopua tästä). Ehkä sieltä Facebook-Instagram-Youtube-Iltalehti -osiosta joutaa ottaa...

Viime vuonna muistaakseni lupasin vähentää lihan ja lisätä kasvisruokien syöntiä. Se onnistuikin, vaikka ei minulla ole tavoitteena ruveta kasvissyöjäksi. Opettelin kuitenkin ihan hyvällä menestyksellä käyttämään härkäpapurouhetta ja myös nyhtökaura on löytänyt tiensä ruokapöytäämme silloin tällöin. Edullisena versiona ihan tavan papujen lisääminen ruokaan kuin ruokaan on toimiva, helppo ja täyttävä vaihtoehto.

Iloista, turvallista uuden vuoden juhlintaa kaikille sekä onnea ja menestystä tulevalle vuodelle!
  
Terveisin,
Nina 

P.S. Kaikki ovat varmaan jo lopen kyllästyneitä jouluun, mutta silläkin uhalla laitan muutaman otoksen joulukuusestamme :) Ostin meille muovikuusen, kun bongasin Clas Ohlsonin -50 % tarjouksen joulunalusviikoilla. Olen tyytyväinen, kuusi on niin kaunis, etten kyllästy sitä katselemaan. Tuoksu tietty ei ole sama kuin aidossa kuusessa... mutta joulun runsas tuoksu- ja makumaailma onnistui peittämään tämän puutteen. Ehkä ensi jouluna poimin muutamia maahan pudonneita havuja maljakkoon oikeaa kuusen tuoksua tuomaan :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti